Re-integratie in Heerlen van WSP en WVH

Het begeleiden van mensen met een korte afstand tot de arbeidsmarkt wordt na een testperiode van vier maanden, definitief overgeheveld naar WSP (Werkgevers Servicepunt Parkstad) en WvH (Werk voor Heerlen).

Overdrachtsmomenten tussen organisaties worden zo verminderd en de nadruk komt meer te liggen op wat mensen wel kunnen. Dat leidt tot een snellere begeleiding naar werk. Kandidaten krijgen hierbij scholing en ondersteuning, werkgerelateerd zoals vervoer en werkkleding, maar zo nodig ook op andere gebieden. De nieuwe werkwijze wordt ondergebracht bij de Bovengrondse Vakschool.

Belangrijk dat mensen meedoen
Wethouder Martin de Beer vindt het belangrijk dat mensen meedoen op de arbeidsmarkt: “Voor de mensen zelf, hun gezondheid, hun inkomen en hun sociaal netwerk. Maar ook voor bedrijven waar steeds vaker een tekort is aan personeel. Met de nieuwe werkwijze beogen we dat mensen die even zonder werk zitten sneller aan de slag kunnen, passend bij hun eigen talenten en de vraag van bedrijven.”

Gemeente Heerlen houdt de regie
De gemeente Heerlen blijft als opdrachtgever voor WSP en WvH verantwoordelijk voor de hele keten. Ook de regie over de mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat dan ook om nieuwkomers (statushouders) met een inburgeringsplicht en mensen die gebruik maken van de TOBW (tijdelijke opvang beschermd wonen). 

Nieuws

Mismatch op de arbeidsmarkt houdt aan. Hoe kan dit? cover

Mismatch op de arbeidsmarkt houdt aan. Hoe kan dit?

Nog steeds hebben bedrijven veel moeite met het vinden van personeel. Ruim 15% van de mensen die op zoek zijn naar werk staat aan de kant en komt niet aan een baan. Een groot probleem op de Nederlandse arbeidsmarkt dus. Maar hoe is deze situatie op de arbeidsmarkt te verklaren? Bob Gerits legt het uit.

Lees meer
Zo kom je als 50-plusser wél aan een baan! cover

Zo kom je als 50-plusser wél aan een baan!

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt hebben werkzoekenden van 50 jaar en ouder het lastig. Maar is het echt onmogelijk om als 50-plusser aan een baan te komen of om te switchen van baan? Nee, het tegendeel is waar! In dit artikel leggen wij uit waarom en geven we je 4 belangrijke tips om jouw volgende baan te vinden!

Lees meer

Ivengi: ‘Ruben is een goede match met ons!’

De krapte op de arbeidsmarkt breekt dit jaar alle records. Tegelijkertijd is een grote groep ongewenst werkloos, onder wie veel 55-plussers. Ruim 55.000 ouderen zouden graag aan het werk gaan, maar het lukt ze niet om een baan te vinden. Maatwerk en omdenken is de oplossing, volgens Peter Zoglmann.

Lees meer