RTL Nieuws: ‘Duizenden mensen met arbeidsbeperking zitten onnodig thuis’

RTL Nieuws zond maandag 31 oktober een item uit over professionele jobcoaches en het verschil dat zij maken in de arbeidsmarkt. Duizenden mensen met een arbeidsbeperking zitten werkloos thuis, terwijl ze met goede begeleiding aan het werk kunnen, luidde de boodschap.

Maar één op de drie gemeenten maakt gebruik van professionele jobcoaches. Uit onderzoek blijkt, vertelt RTL, dat goede begeleiding het verschil kan maken. Zes van de tien mensen die via een jobcoach aan het werk worden geholpen hebben namelijk na drie jaar nog steeds een baan.

Elwin Wolters van brancheclub OVAL voor loopbaanorganisaties: “We zien dat sommige gemeenten vooral kijken naar wat begeleiding kost en niet wat het oplevert. Het is echt een gemiste kans.”

LEES HIER HET VOLLEDIGE BERICHT BIJ RTL NIEUWS

Nieuws

Mismatch op de arbeidsmarkt houdt aan. Hoe kan dit? cover

Mismatch op de arbeidsmarkt houdt aan. Hoe kan dit?

Nog steeds hebben bedrijven veel moeite met het vinden van personeel. Ruim 15% van de mensen die op zoek zijn naar werk staat aan de kant en komt niet aan een baan. Een groot probleem op de Nederlandse arbeidsmarkt dus. Maar hoe is deze situatie op de arbeidsmarkt te verklaren? Bob Gerits legt het uit.

Lees meer
Zo kom je als 50-plusser wél aan een baan! cover

Zo kom je als 50-plusser wél aan een baan!

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt hebben werkzoekenden van 50 jaar en ouder het lastig. Maar is het echt onmogelijk om als 50-plusser aan een baan te komen of om te switchen van baan? Nee, het tegendeel is waar! In dit artikel leggen wij uit waarom en geven we je 4 belangrijke tips om jouw volgende baan te vinden!

Lees meer

Ivengi: ‘Ruben is een goede match met ons!’

De krapte op de arbeidsmarkt breekt dit jaar alle records. Tegelijkertijd is een grote groep ongewenst werkloos, onder wie veel 55-plussers. Ruim 55.000 ouderen zouden graag aan het werk gaan, maar het lukt ze niet om een baan te vinden. Maatwerk en omdenken is de oplossing, volgens Peter Zoglmann.

Lees meer