Loket Zuid is de nieuwe naam van U Wilt Werk

Vanaf vandaag gaat U Wilt Werk verder onder de naam Loket Zuid. Een nieuwe naam die uitlegt waar Loket Zuid voor wil staan volgens Peter Zoglmann en Bob Gerits: expertise en antwoorden. Er is werk genoeg voor iedereen, maar regels en onduidelijkheid over mogelijkheden schrikken werkgevers en werknemers af. Loket Zuid wil expertise delen met iedereen die antwoorden zoekt op het gebied van duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. 

“Wij geloven in duurzaam werk voor iedereen”, stelt Peter Zoglmann. “Wij horen echter ook de vragen die er heersen bij zowel werkgevers als werknemers. Vragen over wettelijke verplichtingen, regels en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Veel werkgevers lopen bovendien stuk op het jargon in onze sector.” De nieuwe naam is daarom symbool voor de helpende hand die Loket Zuid biedt. Bob Gerits: “Loket Zuid is de plek waar je al je vragen kunt stellen en terecht kunt voor deskundig advies. Waar we samen het juiste antwoord zoeken, de perfecte match maken en met zorg en persoonlijke aandacht mensen terugbrengen naar de arbeidsmarkt.”

‘Wij geloven in duurzaam werk voor iedereen.’

Onbenut arbeidspotentieel
In een rapport over de arbeidsmarkt wees het Sociaal Cultureel Planbureau vorige week nog op het onbenut arbeidspotentieel in Nederland. Zoglmann: “De druk om nieuwe medewerkers te vinden is op korte termijn voor heel organisaties erg hoog. Tegelijkertijd staan er nog heel veel mensen langs de kant. Wij willen drempels wegnemen door helder en concreet advies te geven over hoe ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen deelnemen aan het arbeidsproces.” 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Gerits ziet daarnaast
 het streven naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij steeds meer organisaties op de agenda staat: “Alleen weet men vaak niet hoe dat concreet vorm te geven. Social return, werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kan daar een grote rol in spelen. Bij Loket Zuid kunnen we organisaties helpen MVO-beleid in te richten. Het begint allemaal met antwoorden en weten wat de opties zijn. Voor die helderheid kan iedereen bij Loket Zuid aankloppen.” 

 

 

Nieuws

Mismatch op de arbeidsmarkt houdt aan. Hoe kan dit? cover

Mismatch op de arbeidsmarkt houdt aan. Hoe kan dit?

Nog steeds hebben bedrijven veel moeite met het vinden van personeel. Ruim 15% van de mensen die op zoek zijn naar werk staat aan de kant en komt niet aan een baan. Een groot probleem op de Nederlandse arbeidsmarkt dus. Maar hoe is deze situatie op de arbeidsmarkt te verklaren? Bob Gerits legt het uit.

Lees meer
Zo kom je als 50-plusser wél aan een baan! cover

Zo kom je als 50-plusser wél aan een baan!

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt hebben werkzoekenden van 50 jaar en ouder het lastig. Maar is het echt onmogelijk om als 50-plusser aan een baan te komen of om te switchen van baan? Nee, het tegendeel is waar! In dit artikel leggen wij uit waarom en geven we je 4 belangrijke tips om jouw volgende baan te vinden!

Lees meer

Ivengi: ‘Ruben is een goede match met ons!’

De krapte op de arbeidsmarkt breekt dit jaar alle records. Tegelijkertijd is een grote groep ongewenst werkloos, onder wie veel 55-plussers. Ruim 55.000 ouderen zouden graag aan het werk gaan, maar het lukt ze niet om een baan te vinden. Maatwerk en omdenken is de oplossing, volgens Peter Zoglmann.

Lees meer