Waarom een jobcoach van toegevoegde waarde is voor werknemers én werkgevers

Jobcoaching: wat is dit nou precies? Soms kunnen werknemers extra begeleiding op de werkvloer gebruiken. Een jobcoach helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden en behouden van werk. Het weer zelfstandig kunnen functioneren en met plezier naar het werk gaan staat hierbij centraal. Niet alleen voor werknemers kan een jobcoach veel voordelen bieden, maar óók voor werkgevers. In dit artikel leggen wij uit waarom jobcoaching van toegevoegde waarde is.

Jobcoaching voor werknemers met een arbeidsbeperking

Een jobcoach begeleidt mensen met arbeidsbeperking weer terug te keren op de werkvloer. Werknemers met een Wajong-uitkering, WIA-uitkering of een Indicatie Banenafspraak kunnen hiervoor in aanmerking komen. Voor werknemers met een arbeidsbeperking kan financiering bij het UWV of de gemeente worden aangevraagd.

Wat kan een jobcoach betekenen?

 • Het ondersteunen van werknemers met een arbeidsbeperking tijdens de inwerkperiode
 • Begeleiding van werknemers op de werkvloer
 • Het bieden van ondersteuning bij bijvoorbeeld het overdragen van taken
 • Wegnemen van belemmeringen op de werkvloer
 • Het maken van een persoonlijke handleiding voor de medewerker
 • Een jobcoach is het aanspreekpunt voor de medewerker op de werkvloer

Wat kan een jobcoach betekenen voor een werkgever?

Voor een werkgever vervult de jobcoach meer de rol van strategisch partner die naast jobcoaching ook een adviserende rol heeft. Een jobcoach geeft bijvoorbeeld advies over het creëren van de juiste voorwaarden voor een juiste arbeidsverdeling en biedt duidelijkheid over de verantwoordelijkheden en meer.

Hier een aantal voordelen van jobcoaching voor een werkgever:

 • Het bieden van ondersteuning tijdens de inwerkperiode van een nieuwe medewerker
 • Fungeren als aanspreekpunt bij onduidelijkheden of problemen
 • Het bieden van ondersteuning in de samenwerking tussen werknemer en werkgever
 • Het uit handen nemen van verschillende taken van de werkgever
 • Begeleiding bevordert duurzame inzetbaarheid werknemer

Hulp nodig?

Zoek jij een baan die bij jou past of wil je plaats maken in jouw organisatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Bij Loket Zuid hebben wij kennis van en ervaring met de huidige arbeidsmarkt. Dit in combinatie met een persoonlijke benadering zorgt voor jobcoaching op maat. Wij geloven namelijk in duurzaam werk voor iedereen. Zo kun je als werknemer én als werkgever de juiste stappen gaan zetten.

Ben je nieuwsgierig geworden naar jobcoaching als werknemer? Klik dan hier voor meer informatie. Als werkgever meer weten over de begeleiding van werknemers? Dan kun je hier terecht.

Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd gerust contact met ons opnemen.

Nieuws

Mismatch op de arbeidsmarkt houdt aan. Hoe kan dit? cover

Mismatch op de arbeidsmarkt houdt aan. Hoe kan dit?

Nog steeds hebben bedrijven veel moeite met het vinden van personeel. Ruim 15% van de mensen die op zoek zijn naar werk staat aan de kant en komt niet aan een baan. Een groot probleem op de Nederlandse arbeidsmarkt dus. Maar hoe is deze situatie op de arbeidsmarkt te verklaren? Bob Gerits legt het uit.

Lees meer
Zo kom je als 50-plusser wél aan een baan! cover

Zo kom je als 50-plusser wél aan een baan!

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt hebben werkzoekenden van 50 jaar en ouder het lastig. Maar is het echt onmogelijk om als 50-plusser aan een baan te komen of om te switchen van baan? Nee, het tegendeel is waar! In dit artikel leggen wij uit waarom en geven we je 4 belangrijke tips om jouw volgende baan te vinden!

Lees meer

Ivengi: ‘Ruben is een goede match met ons!’

De krapte op de arbeidsmarkt breekt dit jaar alle records. Tegelijkertijd is een grote groep ongewenst werkloos, onder wie veel 55-plussers. Ruim 55.000 ouderen zouden graag aan het werk gaan, maar het lukt ze niet om een baan te vinden. Maatwerk en omdenken is de oplossing, volgens Peter Zoglmann.

Lees meer