Reïntegratie

Volgens de Wet Poortwachter bent u als werkgever verantwoordelijk voor de re-integratie van uw uitgevallen werknemer. Dat begint met het proberen de uitgevallen werknemer terug te laten keren in zijn oude baan of desnoods op een andere plaats in uw eigen organisatie (spoor 1). Mocht dat niet lukken, dan zal er naar een plaats buiten uw organisatie gezocht moeten worden (spoor 2).

Dat is een verantwoordelijkheid waar u hulp en advies bij kunt gebruiken. Maak gebruik van onze kennis, expertise en betrokkenheid om zeker te zijn van de goede afloop.

Onze werkwijze

Wat wij doen is het gesprek aangaan met de werkgever en de werknemer. Wat willen beiden? Als het al op voorhand duidelijk is dat de werknemer niet meer terug wil naar de werkgever,  dan is het efficiënter om in te zetten op werk elders.

De Wet Poortwachter stelt allerlei verplichtingen, vaste termijnen en er zijn nog veel meer zaken waar u als werkgever rekening moet houden. Dankzij onze ervaren en betrokken coaches, ons ruime netwerk en kennis van de wetgeving zijn uw medewerkers bij ons in goede handen.

En mocht de kans op een succesvolle terugkeer toch klein blijken te zijn, dan schakelen we moeiteloos naar een outplacementtraject, waarbij onze kennis van de arbeidsmarkt in Zuid-Limburg succes garandeert.

Al onze diensten

Bekijk al onze diensten