Werkgever
Veelgestelde vragen
Wij helpen werkgevers met het zoeken en behouden van gemotiveerd personeel. Wij doen dat met een specifieke doelgroep en we leveren daarbij een intensieve ondersteuning. De kracht in ons aanbod zit in die begeleiding. We tonen aan dat door onze manier van werken de uitval van werknemers afneemt, er meer rust ontstaat op de werkvloer, er minder aandacht nodig is van de werkgever zelf bij het vasthouden van personeel voor een langere periode. Daarmee zorgen we ook voor het invullen van de sociale verplichtingen van werkgevers in het bieden van kansen aan groepen mensen die moeite hebben met het vinden en behouden van werk.
Wij zorgen voor gemotiveerd personeel. Uniek aan onze wijze van werken is dat we de uit te lenen werknemers begeleiden bij hun werk en de zaken die het werk kunnen belemmeren. Wij treden op als juridisch werkgever, dus alle administratieve regeldruk ligt bij ons. Ziekteverzuim (dat vanwege onze begeleiding sowieso al laag is) is geen risico voor onze klant. We werken met een all-in-tarief waarin we de ondersteuning van de werknemer financieren. Dit doen we net zo lang als de werkgever dat wil maar minimaal 6 maanden (1040 uur). Daarna staat het de werkgever vrij om de kandidaat over te nemen. Wij zorgen dan voor een goede overdracht zodat de begeleiding geen gevaar loopt en al het regelwerk al is voorbereid.
In opdracht van werkgevers kunnen wij jobcoaching leveren voor de eigen werknemers. Wij ondersteunen de werkgever met het vinden van financiering (Gemeente/UWV).
Ja. Loket Zuid helpt werkgevers met het ontwikkelen van MVO-beleid. We adviseren werkgevers over de te nemen stappen en hoe Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kan bijdragen aan de profilering van een bedrijf. We kunnen de werkgever ook helpen met de concrete invulling van het MVO-beleid. We zoeken de beste kandidaten en begeleiden die kandidaten in opdracht van de werkgever.
Re-integratie 1e spoor gaat over zieke werknemers die bij hun eigen werkgever re-integreren.
Loket Zuid verzorgt regelmatig een nieuwe werkplek voor een medewerker die langdurig arbeidsongeschikt is en waar geen passend werk binnen het bedrijf voor beschikbaar is. Er moet dan naar een passende functie bij een andere werkgever worden gezocht. Dit valt onder re-integratie 2e spoor.
Wij kunnen zowel de re-integratie als outplacementtrajecten voor werknemers van uw bedrijf uitvoeren. De wet verplicht de werkgever om de werknemer te laten reïntegreren, bij voorkeur op zijn oude werkplek. Als dat niet kan, dan moet u kijken naar een andere plek binnen het bedrijf. Lukt dat ook niet, dan rest reintegratie buiten het bedrijf: outplacement dus.
Wij gaan dan in gesprek met de werkgever en de werknemer. Wat wil hij/zij? Als het al op voorhand duidelijk is dat de werknemer niet meer terug wil naar de werkgever dan is het efficiënter om meteen in te zetten op werk elders.
Social return is door de overheid ontworpen aanpak om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Het Rijk eist van bedrijven die willen samenwerken met de overheid dat ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plaats in hun organisatie bieden. Dat wordt sinds 2011 standaard opgenomen in inkoop- en tendertrajecten.